Blogger Seo Ayarları

Blogger - Blogspot SEO Ayarları

Aslında blogger çok sağlam bir alt yapıya sahiptir. Pek çok insan wordpress tercih etse bile blogger daha iyi ve güçlü bir altyapıdır. Blogger kullanmadan önce bikaç değişiklik ile tam SEO uyumlu hale getirebilirsin. Ayrıca yazdığın makalelerin seo uyumlu olması için, seo uyumlu makale yazımı okuyabilirsin.


Blogger ilk kurduğun vakit kendisi seo ayarlarıyla oluşur. Senin ayarlaman gerekli birkaç yer vardır. Öncelikle  başlık-içerik olan ayarı, içerik-başlık haline getirmelisin. Google böyle sever.

Örnekle Anlatayım

serseri bilgiç site başlığı - seo makale başlığı >>> yanlış
SEO makale başlığı - serseri bilgiç site başlığı >>> doğru

Başlık - Tittle Ayarlarını Yapmak İçin

Ctrl F kullanarak bunu buluyoruz ;

<title><data:blog.pageTitle/></title>

Buldugun kodu aşağıdaki kod ile değiştirirsen doğru olanı yapmış olacaksın 

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

Başlık-tittle seo ayarını yaptık. Bence en önemlilerinden ilkiydi. Çünkü google makale başlığını görmüyordu. Haliyle hit de alamıyorsun...

Meta Tag Ayarları



Blogger meta tag ayarları yapılmamış şekildedir. Senin bu ayarları en doğru şekilde yapman gereklidir. Doğru dan kastım hedef kelimene uygun ayarlaman gereklidir. Kelimen seo ise 2-3 kere seo kelimesini kullanmaya çalışmalısın. Bunu yapmak için tasarım > html ayarlarından widget şablonlarını genişlete tıklayın.

Şu kodu ctrl f ile bulun ;

<b:include data='blog' name='all-head-content'/>


Bundan sonraki satıra aşağıdaki kodu ekleyin. Üstteki kodu kesinlikle silmeyin. Bir boşluk bırakıp bu kodu ekleyin ve kendine göre edit, yani düzenleyin.

 <meta content='BLOGUNUZUN KISA AÇIKLAMASI' name='description'/>
<meta content='BLOGUNUZUN ANAHTAR KELİMELERİ' name='keywords'/>
<meta content='BLOG YAZARININ ADI' name='author'/>

Türkçe Karakter Sorunu

Blogger bildiğin gibi yazı başlıklarındaki Türkçe karakterleri algılayamıyor. Yani sen seo ayarları diye bir başlık açarsan bu ; seo ayarlar diye geçer. Bu da sana olumsuz etki yaratır, hitlerin azalır. Bunun için, seo ayarlari diye başlık yazmalısın. Daha sonra istediğin gibi Türkçe karakter kullanıp değiştirebilirsin. Hiçbir sıkıntı çıkmayacak.